Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον Έβρο έλεγε ένα παλαιό ρητό που θέλει να εξάρει τη μεγαλοπρέπεια και τη σημασία του τόπου. Το βιβλίο αυτό εκδόθηκε τον Μάϊο του 2001 από τη Δημοσυνεταιριστική Έβρος Α.Ε σε συνεργασία με τον κ. Δ. Καρακούση όπου επιμελήθηκε την έρευνα και τα κείμενα αυτού του βιβλίου και αποτελεί ένα τουριστικό, αρχαιολογικό και κυρίως ιστορικό οδηγό για όλες τις περιοχές του νομού.

Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα διαβάζοντας αυτό το βιβλίο να πληροφορηθεί λεπτομερώς για την ιστορία κάθε περιοχής, για τα αξιοθέατα, τις φυσικές ομορφιές- παραλίες- μοναστήρια μέχρι και για το που θα μείνει και θα φάει. Καλύπτει όλες τις περιοχές από την Αλεξανδρούπολη και την ακριτική Ορεστιάδα, το φημισμένο Δέλτα του Έβρου και το δάσος της Δαδιάς μέχρι το Ορμένιο. Περιέχονται στοιχεία ακόμη και για τα πιο μικρά χωριά του Έβρου, τα οποία έχουνε τη δική τους, ξεχωριστή ομορφιά.

Ο Τουριστικός – Ιστορικός – Αρχαιολογικός Οδηγός θέλει να δώσει στον αναγνώστη τα ουσιώδη στοιχεία, για να μπορέσει να συλλάβει εκείνη την πνοή της ιστορίας και την γοητεία που εκπέμπει ο νομός Έβρος από κάθε μνημείο και κάθε έργο τέχνης.