Η Δημοσυνεταιριστική Έβρος  ΑΑΕ ΟΤΑ καλεί τους ενδιαφερόμενους για συμμετοχή σε  διήμερo Θεματικό Εργαστήριo με θέμα την ανάδειξη του «τίμιου» και ποιοτικού προϊόντος, ως τουριστικός και γαστρονομικός προορισμός, να υποβάλουν αίτηση.

Πρόκειται για δράση του διακρατικού και διατοπικού σχεδίου συνεργασίας «LOCAL TOUR», που υλοποιείται στο πλαίσιο του Υπομέτρου 19.3 CLLD/LEADER, του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Το σχήμα συνεργασίας Local Tour αφορά στη διακρατική συνεργασία μεταξύ 20 Ομάδων Τοπικής Δράσης από δύο χώρες (Ελλάδα και Κύπρο) με βασική επιδίωξη την ανάπτυξη τοπικών, ενδοπεριφερειακών και διακρατικών δράσεων συλλογικού ενδιαφέροντος, για την επίτευξη συνεργειών και τη δημιουργία ολοκληρωμένων παρεμβάσεων στον τομέα του γαστρονομικού πολιτισμού. Αντίστοιχα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν από όλες τις Ομάδες Τοπικής Δράσης.

Απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή στα θεματικά εργαστήρια που διοργανώνει η Δημοσυνεταιριστική Έβρος Α.Ε είναι οι ωφελούμενοι να αποτελούν επιχειρηματίες και εργαζόμενους γύρω από τον γαστρονομικό τουρισμό στις περιοχές αυτές αλλά και παραγωγοί τοπικών προϊόντων. Έμφαση θα δοθεί στη συμμετοχή επιχειρήσεων που έχουν στηριχθεί στο πλαίσιο του ΠΑΑ (τρέχουσα και προηγούμενες προγραμματικές περιόδου). Τα θεματικά εργαστήρια θα είναι βιωματικά και θα περιλαμβάνουν περιήγηση στα μονοπάτια περιπλάνησης τοπικών γεύσεων. Επιπλέον, τα σεμινάρια αυτά θα περιλαμβάνουν ενημέρωση – ευαισθητοποίηση των παραγωγών – τυποποιητών – επιχειρηματιών του τουρισμού (εστίασης κυρίως) κατά προτεραιότητα αυτών που βρίσκονται πάνω στις διαδρομές, για την έννοια του τίμιου προϊόντος και της αξίας της προβολής του ως τέτοιο, και βέβαια ενημέρωσή τους για τις διαδρομές του σχεδίου. Ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων είναι είκοσι (20) άτομα, που θα επιλεγούν μέσω αξιολόγησης, ενώ απ’ αυτούς θα προκύψουν και οι συμμετέχοντες σε επίσκεψη ανταλλαγής καλών πρακτικών σε άλλη περιοχή της Ελλάδας.

Στόχος της δράσης είναι ο τοπικός πληθυσμός να ενημερωθεί για τις δυνατότητες που παρέχει ο γαστρονομικός τουρισμός τόσο στις επιχειρήσεις όσο και στην οικονομία της περιοχής, να γνωρίσει καλά παραδείγματα από άλλες περιοχές της Ευρώπης και της χώρας, να εκπαιδευτεί στην έννοια του «τίμιου προϊόντος» και στην αξία που αυτό έχει για τον κάθε επισκέπτη και να γίνει πρεσβευτής του γαστρονομικού τουρισμού για την περιοχή του.

Το πρώτο διήμερο Σεμινάριο με θέμα «Βιωματικές περιηγητικές εμπειρίες στον γαστρονομικό τουρισμό της Σαμοθράκης» θα πραγματοποιηθεί στην Σαμοθράκη στις 28-29/04/2025.

Το δεύτερο διήμερο Σεμινάριο με θέμα  «Βιωματικές περιηγητικές εμπειρίες στον γαστρονομικό τουρισμό του Κεντρικού και Νοτίου Έβρου» θα πραγματοποιηθεί στο Σουφλί στις 05-06/05/2025.

Οι ενδιαφερόμενοι επιλέγουν σε ποιο από τα δύο θα συμμετέχουν ανάλογα την περιοχή που δραστηριοποιούνται.

Οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες, εργαζόμενοι, παραγωγοί τοπικών προϊόντων καθώς και όσοι απασχολούνται γύρω από τον γαστρονομικό τουρισμό  που ενδιαφέρονται για συμμετοχή στο πρόγραμμα, καλούνται να συμπληρώσουν αίτηση και το σχετικό ερωτηματολόγιο και να το αποστείλουν στην Δημοσυνεταιριστική Έβρος Α.Ε στο thaliavra@dimossin.gr και στο dimossin@dimossin.gr μέχρι την 25/04/2025 για το σεμινάριο στην Σαμοθράκη και μέχρι τις 02/05/2025 για το σεμινάριο στο Σουφλί.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά, ημέρες και ώρες γραφείου, στο τηλέφωνο: 254020090/91 και  στο e-mail: thaliavra@dimossin.gr

1.ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ

2.ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

3. ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

4. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

5. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΗΜΕΡΑ 1Η

6. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΗΜΕΡΑ 2Η

7. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΣΟΥΦΛΙ-ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΥ ΕΒΡΟΥ

8.ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΣΟΥΦΛΙ-ΚΕΝΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΥ ΕΒΡΟΥ