Η Δημοσυνεταιριστική Έβρος Α.Ε-Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ σε συνεργασία με τους εταίρους του Σχεδίου Διατοπικής Συνεργασίας με τίτλο «Γεύσεις Ελλήνων εκλεκτές ΙΙ: Ελληνικός γαστρονομικός πολιτισμός» του τοπικού προγράμματος LEADER/CLLD, υπομέτρο 19.3 του Μέτρου 19 του ΠΑΑ 2014-2020, διοργανώνει την έκθεση «Η άνοιξη των τοπικών προϊόντων και γεύσεων» που θα πραγματοποιηθεί ανά περιφέρεια τα Σαββατοκύριακα του Μαΐου στην Κεντρική Αγορά Τροφίμων στο Ρέντη/ Πτέρυγα Καταναλωτή.
Η αγορά του καταναλωτή λειτουργεί εντός του ΟΚΑΑ και τα Σαββατοκύριακα συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες – καταναλωτές.
Στο περιθώριο της έκθεσης θα οργανωθούν event γαστρονομίας και γευσιγνωσίας που θα πλαισιωθούν από μουσικές εκδηλώσεις και αφιερώματα, ενώ στο κλείσιμο της Έκθεσης θα διοργανωθεί συνέδριο για την ανάδειξη του πλούτου της ελληνικής υπαίθρου, την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου, των δικτυώσεων – συνεργασιών που επιτεύχθηκαν με την προβολή καλών πρακτικών βιώσιμης ανάπτυξης.
Στην έκθεση καλούνται να συμμετάσχουν παραγωγοί, αγρότες και επιχειρηματίες (στον τομέα της γαστρονομίας, του τουρισμού και της μεταποίησης) που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Κεντρικού και Νοτίου Έβρου (περιοχή παρέμβασης της ΟΤΔ Δημοσυνεταιριστική Έβρος Α.Ε) είτε δια ζώσης, είτε υβριδικά (μέσω διαδικτύου ή μέσω ψηφιακής παρουσίας σε διαμορφωμένη πλατφόρμα), είτε αποστέλλοντας τα προϊόντα τους.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία:
- να εκθέσουν τα προϊόντα τους σε διαμορφωμένα stands
- να συμμετέχουν σε θεματικές εκδηλώσεις/ εργαστήρια / εκπαιδευτικά σεμινάρια
- να αναπτύξουν νέες συνεργασίες
- να προβάλλουν τα προϊόντα τους στο ευρύ κοινό και σε οργανωμένες ομάδες καταναλωτών
- να συμμετάσχουν σε διαδικτυακά σεμινάρια που θα διοργανωθούν πριν τη διεξαγωγή της εκδήλωσης, σχετικά με θέματα όπως ο αγροτουρισμός, τα πολυλειτουργικά αγροκτήματα και η βιώσιμη αγροδιατροφή.
Εκδήλωση ενδιαφέροντος έως την Παρασκευή 24/01/2025 με αποστολή στο e-mail:thaliavra@dimossin.gr και στο dimossin@dimossin.gr και συμπληρωμένο τον παρακάτω πίνακα.
ΔΗΜΟΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΒΡΟΣ Α.Ε. | |||
ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΤΟΠΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ «Γεύσεις Ελλήνων εκλεκτές ΙΙ: Ελληνικός γαστρονομικός πολιτισμός» | |||
Στοιχεία_ κριτήρια επιλογής επιχειρηματιών παραγωγών, αγροτών και επιχειρηματιών | |||
1 | Κλάση ηλικίας (έτη): | έως 20 | |
21-30 | |||
31-40 | |||
41-50 | |||
51-60 | |||
61 & άνω | |||
2 | Φύλο | Άνδρας | |
Γυναίκα | |||
3 | Επαγγελματική άδεια | ΝΑΙ | |
ΟΧΙ | |||
4 | Παραγωγικές Πρακτικές: Χρήση βιώσιμων γεωργικών ή κτηνοτροφικών μεθόδων που διασφαλίζουν υψηλή ποιότητα |
ΝΑΙ | |
ΟΧΙ | |||
5 | Χαρακτηριστικά Καινοτομίας: Εισαγωγή νέων προϊόντων ή ποικιλιών στην αγορά. | ΝΑΙ | |
ΟΧΙ | |||
6 | Πιστοποιήσεις & Τυποποίηση
|
ΝΑΙ | |
ΟΧΙ | |||
6 | Βιολογική Καλλιέργεια | ΝΑΙ | |
ΟΧΙ | |||
7 | Περιβαλλοντική Βιωσιμότητα -Χρήση Φιλικών προς το Περιβάλλον Υλικών | ΝΑΙ | |
ΟΧΙ | |||
8 | Διαθεσιμότητα Προϊόντων: Επαρκής ποσότητα για κάλυψη ζήτησης. | ΝΑΙ | |
ΟΧΙ | |||
9 | Συνεργασίες: Ενεργή συμμετοχή σε συλλογικά σχήματα ή συνεταιρισμούς | ΝΑΙ | |
ΟΧΙ | |||
10 | Ευκρινής Ετικέτα: Αναλυτικές πληροφορίες για συστατικά, προέλευση και ημερομηνίες. |
ΝΑΙ | |
ΟΧΙ | |||
11 | Νομική Συμμόρφωση: Πλήρης τήρηση των εθνικών και ευρωπαϊκών κανονισμών. | ΝΑΙ | |
ΟΧΙ | |||
12 | Διαχείριση Κινδύνων: Τεκμηρίωση για την ασφάλεια των τροφίμων σε όλη την αλυσίδα παραγωγής |
ΝΑΙ | |
ΟΧΙ | |||
13 | Κοινωνική Ευθύνη: Συμμετοχή σε δράσεις για την τοπική κοινότητα. | ΝΑΙ | |
ΟΧΙ | |||
14 | Μάρκετινγκ: Ετοιμότητα για προώθηση μέσω καινοτόμων καναλιών. | ΝΑΙ | |
ΟΧΙ | |||
15 | Διαδραστικότητα: Επιθυμία συμμετοχής σε παρουσιάσεις και γευσιγνωσίες εντός της έκθεσης. | ΝΑΙ | |
ΟΧΙ |
Λόγω των περιορισμένων θέσεων, η τελική επιλογή των επιχειρηματιών και αγροτών που θα συμμετάσχουν στην έκθεση θα γίνει βάσει κριτηρίων και της συνολικής βαθμολογίας που θα συγκεντρώσουν, μετά τη συμπλήρωση του παραπάνω πίνακα, καθώς και των επισυναπτόμενων -κατά περίπτωση- δηλώσεων καταγραφής ενδιαφέροντος και την προσκόμιση εγγράφων που μπορεί να ζητηθούν.
Πληροφορίες: Καζάκης Ευάγγελος , τηλ. 2554020090/91
3. ΦΟΡΜΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ