Home page Home page Home page
Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017  
Κατηγορία: Προγράμματα - Έργα Prince
Prince

Το Ευρώ σε κάρτα – EURO a la Card 

Η προετοιμασία για την εισαγωγή του Ευρώ σαν το νέο ευρωπαϊκό νόμισμα για τα 12 Ευρωπαϊκά μέλη, φθάνει στο τελικό και πιο σημαντικό στάδιο. Καθώς από τον Οκτώβριο του 2001, όλοι οι πολίτες στις 12 Ευρωπαϊκές χώρες θα λάβουν πληροφοριακά πακέτα σχετικά με τα νέα νομίσματα και χαρτονομίσματα. 

Αρχές Οκτώβρη του 2001, δωρεάν κάρτες πληροφόρησης θα απονέμονται στην Ελλάδα, Γερμανία, Αυστρία και Ισπανία. Ένας συνολικός αριθμός από 38 διαφορετικές κάρτες (μοτίβα) θα είναι διαθέσιμα στα Ελληνικά, Γερμανικά, Ισπανικά και Ιταλικά. Όλες οι κάρτες θα έχουν αναλυτική πληροφόρηση για το Ευρώ σαν νέο Ευρωπαϊκό νόμισμα. Σε κάθε κάρτα, οι άνθρωποι θα βρούνε δωρεάν τηλεφωνικά νούμερα, διευθύνσεις του Ίντερνετ και άλλες διευθύνσεις όπου περισσότερες πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες.

 

«Το Ευρώ σε κάρτα» θα απαντήσει σε πολλές ερωτήσεις που αφορούνε την όψη των νομισμάτων και των χρημάτων, θα δώσει το παρελθόν και την ιστορία του Ευρώ, θα δώσει πληροφορίες σχετικά με τις χώρες όπου το Ευρώ θα γίνει το νέο και μοναδικό νόμισμα, θα δώσει πληροφορίες σχετικά με τη μονάδα ισοτιμίας, ταμιευτήριο, μετοχές και για την παραγωγή των νέων νομισμάτων και συναλλαγών.

           

«Το Ευρώ σε κάρτα» στην πραγματικότητα είναι μία από τις μεγαλύτερες καμπάνιες πληροφόρησης  στην Ευρώπη. Συνεργάτες είναι το ΙΕΙΕ ( Στουτγκάρδη- Γερμανία), Akzente (Σάλζμπουργκ- Αυστρία), Δημοσσυνεταιριστική Έβρος Α.Ε. (Έβρος- Ελλάδα) και Ajuntement de Deltebre (Ντέλτεμπρε – Ισπανία). Όλοι οι παραπάνω συνεργάτες δραστηριοποιούνται χρόνια τώρα σε προγράμματα για νέους αλλά και στην πληροφόρηση  των πολιτών στις περιοχές τους.  

           

«Το Ευρώ σε κάρτα» υποστηρίζεται από την Γενική Διοίκηση Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα στα πλαίσια του προγράμματος Prince. Η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει την παραγωγή όλων των καρτών (χαρτί και τύπωμα) και την αποστολή τους σε όλη την Ευρώπη.

 

Ο συνολικός αριθμός των καρτών θα είναι πάνω από 6 χιλιάδες. Οι κάρτες θα μοιρασθούν στο State of Baden- Wurttemberg( Γερμανία), Αυστρία, Βόρεια Ελλάδα, Βόρεια Ιταλία και Βόρεια Ισπανία. Αυτές οι δωρεάν κάρτες θα μοιράζονται μέσω εστιατορίων, bar café, discos, σημεία συνάντησης, δημαρχεία και άλλα δημόσια μέρη όπου τα άτομα συνήθως δεν περιμένουνε να λάβουνε πληροφορίες για το Ευρώ.

 

Ο συνολικός αριθμός των 38 διαφορετικών ειδών θα απονέμονται μέσα σε μια περίοδο19 εβδομάδων με 2 είδη κάθε εβδομάδα. Στην μπροστινή πλευρά, σ’ όλες τις  κάρτες  απεικονίζονται παραστάσεις, φωτογραφίες που σχετίζονται με χρήματα, κέρματα και διαδικασίες πληρωμής. Οι κάρτες χρησιμοποιούν μία ψυχολογική στιγμή έκπληξης. Όταν τα άτομα διαλέξουν αυτές τις κάρτες, θα βρίσκουνε αναλυτική πληροφορία για το Ευρώ στο πίσω μέρος της κάρτας. Οι φωτογραφίες στο μπροστινό μέρος αποτελούνε ένα μέσο να παρακινήσουνε τα άτομα για να τις διαλέξουνε, συλλέξουνε ή να τις χρησιμοποιήσουνε σαν κανονικές κάρτες και να τις στείλουνε σε φίλους και συγγενείς. Όλες οι κάρτες έχουνε χώρο για γραμματόσημα, διευθύνσεις και προσωπικά μηνύματα.

 

Διαθέσιμα στοιχεία για τη χρήση των δωρεάν καρτών, δείχνουνε ότι συνήθως μία κάρτα χρησιμοποιείται ή διαβάζεται από 2 ή 3 άτομα. Η καμπάνια πληροφόρησης αναμένεται να φθάσει τους 15-20 χιλιάδες πολίτες στην Ευρώπη. Ο κύριος στόχος ηλικίας  θα είναι από 15 μέχρι και 35 χρονών.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε με τον κο Κουζούκο Κων/νο στα τηλέφωνα 2554020090 /91 /92

 

 

 

 

 

 

 


Συντάκτης: Κουζούκος
Home Page
Το άρθρο αυτό δεν έχει σχολιαστεί από κανέναν επισκέπτη

Current language: Greek Select Language: English
Created with: weblogic - Web Solutions